Bel ons op  06 - 513 722 00

Home » Teambuilding

Teambuilding

Heerlijk buiten in de vrije natuur en ver weg van de dagelijkse routine wordt de groep uitgenodigd voor de workshop Schapen Drijven. Gegarandeerd een succes voor een groepsuitje, personeelsfeest, bedrijfsuitje. Hoe verloopt de communicatie? Wat zijn de verschillende rollen binnen het team? Hoe haal je het beste uit jezelf, je vrienden, familie of je collega’s? Een unieke en effectieve teambuildingsactiviteit waar op originele, ontspannen en vaak humoristische wijze geleerd wordt hoe je als groep of team nog beter zou kunnen functioneren.

Inhoud van de workshop
Zodra je met je team de schapenwei in gaat begint de activiteit; de schapen houden je direct een spiegel voor, maar wanhoop niet als de schapen jullie in het ootje nemen.
Met de trainer gaan jullie samen een enerverende twee uur meemaken. De opdracht is simpel: begeleidt een koppel schapen over het weiland, passeer diverse hindernissen  en breng ze weer terug in de pen.

De workshop bestaat uit drie onderdelen en zal ca. 2 uur in beslag nemen.

Demonstratie
De herder en zijn hond laten zien hoe belangrijk samenwerking, communicatie én vertrouwen zijn om tot een goed resultaat te komen. Er wordt uitleg gegeven over de commando’s aan de hond en hoe de schapen hierop reageren.

Werken met schapen
Na de demonstratie gaan de deelnemers in kleine groepjes aan het werk met de schapen. Alleen door op de juiste wijze met elkaar te communiceren en vertrouwen te geven en te vragen, lukt het de schapen de gewenste richting uit te kunnen drijven.
De beste stuurlui staan aan wal? Deze stuurlui hebben echter wel de opdracht goed te observeren wat er gebeurt om vervolgens dat wat ze gezien hebben ook toe te passen als ze zelf aan de beurt zijn. De trainer geeft tussentijds de nodige begeleiding en feedback. Afhankelijk van de doelstellingen kunnen er nog extra opdrachten worden meegegeven.

Werken met de hond
Een vast onderdeel van de workshop is het individueel werken met de hond en de schapen. Nu vorm je samen met de hond het team. Zodra er sprake is van echt contact tussen jou en de hond, kan de hond een perfecte spiegel zijn voor je gemoedstoestand en voor de manier waarop je met de situatie omgaat.

Tot slot
Na afloop is er gelegenheid voor een serieuze evaluatie en feedback.

Om de dynamiek wat te verhogen kan er een spelelement toegevoegd worden aan de workshop. Er kunnen punten worden behaald bijvoorbeeld op basis van snelste tijd, meeste hindernissen. Het team dat het beste heeft gepresteerd gaat met een prijs naar huis.

Tarieven

Voor tarieven en boekingen kun je contact opnemen met de Hayemaheerd. Wil je de workshop op een andere locatie plaats laten vinden, neem dan contact met ons op. Wij doen je graag een voorstel. Klik hier om je gegevens achter te laten.

Praktische informatie

  • De workshop Schapen Drijven vindt in principe plaats op het terrein van de Hayemaheerd. In overleg is een andere locatie mogelijk. Uitsluitend in Noord Nederland. De workshop schapendrijven kunt u rechtstreeks boeken via de Hayemaheerd.
  • De duur van de workshop is circa. 2 uur. De tijdsduur kan worden aangepast naar wens. Uiteraard wel afhankelijk van het programma, doelstellingen en de groepsgrootte.
  • Het aantal deelnemers bedraagt minimaal 8 en maximaal 20. Mocht de groep groter zijn dan 20 personen, dan kan in overleg een combi activiteit worden afgesproken.
  • De workshop vind buiten plaats en is daarom beschikbaar van april tot eind november. Tevens is stevig schoeisel dat nat en vies mag worden verplicht.